مروارید مهر گزارش می دهد:
تاثیر شدید افسردگی بر سلامت قلب زنان
گزارش شبکه شرق، محققان در حال بررسی دلایلی هستند که چرا زنانی که با افسردگی مبارزه میکنند، ممکن است بیشتر از مردان به بیماری قلبی مبتلا شوند.
به نقل از مدیسن نت، دکتر «هیدهیرو کانکو»، استادیار پزشکی در دانشگاه توکیو در ژاپن و نویسنده مقاله، گفت: «پی بردن به این دلایل ممکن است به توسعه راهکارهای پیشگیری و درمان هدفمند برای خطرات سلامت قلب که بیماران افسرده با آن مواجه هستند، کمک کند.»
«افسردگی» سومین علت بیماری در سراسر جهان است و با افزایش خطر مشکلات قلبی از جمله حمله قلبی، آنژین صدری، سکته مغزی و مرگ مرتبط است.
زنان افسرده نسبت به همسنوسالهای مرد مبتلا به افسردگی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات قلبی هستند، اما دلایل آن مشخص نشده است.
برای این مطالعه، تیم تحقیق دادههای نزدیک به ۴.۲ میلیون نفر را که بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۲ در پایگاهداده سلامت ژاپن فهرست شده بودند، ارزیابی کردند. از این تعداد، نزدیک به ۲.۴ میلیون نفر مرد بودند.
محققان وزن، فشار خون و نتایج تست آزمایشگاهی ناشتا را در معاینه اولیه شرکتکنندگان بررسی کردند. افراد مبتلا به افسردگی قبلاً این تشخیص را دریافت کرده بودند.
محققان دریافتند زنان مبتلا به افسردگی بیشتر از مردان به یکی از مشکلات قلبی مورد بررسی مانند حمله قلبی، سکته مغزی، آنژین صدری، نارسایی قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا هستند.
محققان بر این باورند که زنان ممکن است علائم افسردگی شدیدتر و پایدارتری را نسبت به مردان تجربه کنند. این علائم ممکن است با دورههای بحرانی تغییرات هورمونی مانند بارداری یا یائسگی همراه باشد.
به گفته محققان، زمانی که زنان افسرده هستند، احتمال ابتلاء به عوامل خطر سنتی بیماری قلبی مانند فشار خون بالا، دیابت و چاقی بیشتر است.
ژنتیک و تفاوتهای هورمونی نیز ممکن است در خطر بیماری قلبی زنان نقش داشته باشد.
کانکو در ادامه افزود: «مطالعه ما نشان داد که تأثیر تفاوتهای جنسیتی بر ارتباط بین افسردگی و پیامدهای قلبی عروقی ثابت است.»
وی گفت: «متخصصان بهداشت و درمان باید نقش مهم افسردگی را در ایجاد بیماری قلبی بدانند و بر اهمیت رویکرد جامع و بیمار محور برای پیشگیری و مدیریت آن تاکید کنند.»