morvaridmehronline.ir

بین الملل
رهبران جهان چقدر حقوق می‌گیرند؟!
در گزارش زیر حقوق برخی از رهبران جهان را بررسی کرده ایم

رهبران جهان چقدر حقوق می‌گیرند؟!

حقوق رهبران کشور‌های جهان در سال ۲۰۲۱ چقدر است؟ دستمزد نازل برخی از رهبران قدرتمند جهان غافلگیر کننده است. البته بسیاری از امتیاز‌های جانبی در این آمار دیده نمی‌شوند.
نگاهی به زندگی بی نظیر بوتو

نگاهی به زندگی بی نظیر بوتو

در سن ۳۵ سالگی او یکی از جوان‌ترین رهبران و قانون‌گذاران در دنیا بود، نخستین زنی که به‌عنوان نخست‌وزیر در یک کشور مسلمان خدمت می‌کرد. تنها دو سال پس از دوره نخست وزیریش، رئیس‌جمهور غلام اسحاق خان، بوتو را از مقامش اخراج کرد. وی در سال ۱۹۳۳ باری بار دوم یک مبارزه انتخاباتی و همچنین نهضتی علیه فساد را بنیاد کرد و دوباره به‌عنوان نخست وزیری انتخاب شد. او طی این سال‌ها برق را به جاهای دور افتاده و حومه شهرهای پاکستان کشید. مبارزه با فقر و گرسنگی، تهیه خانه و سرپناه و بهداشت عمومی و مبارزه با رشوه‌خواری و فساد مالی از اولیت‌های اقداماتش بود. او در پی مدرنیزه کردن پاکستان بود. در همین زمان، بوتو با مخالفت‌های مداوم از سوی جنبش بنیادگرایان اسلامی روبه رو شد. برادر دیگرش، مرتضی که از زمان مرگ پدرش خارج از پاکستان بود، به وطن بازگشت و اتهامات فساد مالی همسر بی‌نظیر، آصف علی زرداری را مطرح کرد. مرتضی، هنگامی که نگهبان مخصوص او در جنگ مسلحانه با پلیس کراچی درگیر بود، کشته شد.
آغاز و فرجام قذافی
زندگی نامه قذافی

آغاز و فرجام قذافی

اولین جرقه‌ها برای براندازی نظام سلطنتی لیبی در این زمان در ذهن قذافی جوان شکل کرفت. او مطالعات و تحصیلات بیشتر را در اروپا ادامه داد. بیشترین بخش شایعات دربارهٔ قذافی مربوط به این دوره‌است او به مدرسه نظامی سلطنتی سندهرست نرفت بلکه آموزش‌های نظامی را در دانشکده افسری هلنیک در شهر آتن یونان و برخی از مناطق بریتانیا گذراند.
دیکتاتور‌ها از نگاهِ سرآشپزهایشان
از صدام حسین تا فیدل کاسترو و انور خوزه:

دیکتاتور‌ها از نگاهِ سرآشپزهایشان

مروارید مهر انلاین ، وبگردی :نویسنده کتاب، ویتولد اسزابلوسکی، اهلِ لهستان است و برای پیدا کردنِ سرآشپز‌ها از ساوانا تا کنیا و تا جنگل‌های کامبوج را سفر کرده است. نوشتن این کتاب با عنوانِ «چطور یک دیکتاتور را سیر کنیم: صدام حسین، عیدی امین، انور خوجه، فیدل کاسترو، پل پوت از دریچه نگاهِ سرآشپزانشان» ۴ سال طول کشیده است؛ آن هم به این دلیل که برخی از آن‌ها تمایلی به صحبت کردن نداشتند. برای مثال، راضی کردنِ سرآشپز صدام‌حسین ۱‌سال طول کشیده است. نویسنده در کتاب خود اعتراف می‌کند که موضوعِ اثرش یکی از کنجکاوی‌های او بوده و «می‌مرده» برای آنکه پاسخِ سوالاتِ خود را پیدا کند. او می‌نویسد: «صدام‌حسین بعد از دستورِ حمله شیمیایی و مسمومیتِ هزاران کُرد چه چیزی سفارش داده است؟ آیا او دل‌درد نگرفته بود؟»
۱