ایران در ۱۹۴۵ به عنوان یکی از ۵۰ عضو بنیانگذار، به سازمان ملل متحد پیوست. امروز، جمهوری اسلامی ایران یکی از اعضای فعال سازمان ملل متحد است. سازمان ملل متحد از۱۹۵۰ فعالانه با ایران به همکاری پرداخته و یکی از نخستین مراکز اطلاعات سازمان ملل متحد را در ۱۹۵۰ در تهران تأسیس کرده است. دفتر یونیسف در سال بعد افتتاح شد. پس از آن، دیگر کارگزاریهای ملل متحد نیز به زودی دفاتر خود را تأسیس کردند.
جمهوری اسلامی ایران کشوری با درآمد متوسط است. جمهوری اسلامی ایران رتبهٔ بالایی در شاخص توسعهٔ انسانی دارد و طی سه دههٔ گذشته، شاخص توسعهٔ انسانی آن بهبود چشمگیری داشته است. جمهوری اسلامی ایران از لحاظ پذیرا بودن پناهندگان، ششمین کشور بزرگ جهان است و خدمات درمانی اولیه و آموزش رایگان، همانند شهروندان ایرانی، در اختیار آنان قرار میدهد.
كدام سازمانها: هماینک، ۲۰ آژانس مقیم و غیر مقیم که شامل صندوقها و برنامههای تخصصی میشوند، سازمان ملل متحد را در جمهوری اسلامی ایران نمایندگی میکنند و فعالیتهای خود را بر اساس نقش و کارکرد خود، انجام میدهند. حدود ۴۵۰ کارمند نظام ملل متحد (که ۹۰٪ آنان اتباع ایرانی هستند) در اقصی نقاط ایران و البته بیشتر در تهران، به کار مشغولاند.
چه میكنيم: سازمان ملل متحد در ایران، بر اساس توافق مشترک با دولت، بر توسعه و کمکرسانی بشردوستانه متمرکز است. پناهندگان افغانستانی و عراقی در رأس کمکرسانی بشردوستانه قرار دارند، در حالی که برنامههای توسعهای ملل متحد به حمایت از محیط زیست، مراقبت سلامت، اقتصاد مقاومتی و مبارزه با مواد مخدر میپردازند.
تیم کشوری سازمان ملل متحد، همکاری نزدیکی با دولت جمهوری اسلامی ایران و دیگر شرکای ملی خود دارد تا اثرات همهگیری جهانی کووید-۱۹ و رکود اقتصادی ناشی از آن بر مردم ایران، به ویژه بر آسیبپذیرترینها را کاهش دهد و اطمینان حاصل نماید در این دورهٔ زمانی خاص، هیچکس نادیده انگاشته نشود.
ابتکارات اجتماعی-اقتصادی دولت، از خانوارهای آسیب پذیر و کسب و کارهای کوچک، کمک و حمایت به عمل آورده است. سازمان ملل متحد، هم اکنون در حال تقویت و افزایش برنامه ها در راستای پایدارسازی تلاش های بهبودی است. جدا از کمک فوری به آسیبپذیرترین خانوادههای متأثر از کووید-۱۹، ما بر توانمندسازی ظرفیت محلی همچنین ایجاد فرصت های معیشتی، تمرکز خواهیم نمود.
خانم اوگوچی دنیلز، هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد درجمهوری اسلامی ایران گفت: «در سطح جهانی، می توان شاهد آن بود که برای نخستین بار طی دههها، فقر، رو به افزایش نهاده است. تنها راه ما برای گذرازاین بحران و در نهایت قویتر پدیدار شدن، همکاری با یکدیگر است. ما درسازمان ملل متحد در ایران، با کمک کنندگان مالی خیلی سخاوتمندمان مشارکت خواهیم نمود تا بتوانیم از کوشش های دولت، پشتیبانی نموده و در آن مشارکت کنیم. ما بر راهکارهای فراگیر، تاب آور و پایدار، متمرکز خواهیم بود و به شدت تلاش می کنیم تا هیچ کس نادیده انگاشته نشود.»
منبع : سایت سازمان ملل متحد در ایران