گروه گفتگو و گزارش مروارید مهر در هجدهمین معرفی زنان غرب هرمزگان گزارش می دهد
لطفا خودتان را بطور مختصر معرفی کنید.
فریده قاسمی هستم متولد 1354 متأثر از تربیت مادری صبور و خوش اخلاق اهل محله بلوکی شهر بندرلنگه و پدری سخت کوش و خلاق اهل بندرکنگ که حاصل پیوندشان سه پسر و دو دختر بوده که بنده فرزند چهارم خانواده می باشم.
تحصیلاتم در مقاطع ابتدایی و راهنمایی در بندرکنگ و دبیرستان در بندرلنگه گذراندم و تحصیلات تکمیلی کاردانی، کارشناسی و ارشدم را در شهرهای کرمان، بندرعباس و بندرلنگه به پایان رساندم.
در حال حاضر شغل شما چیه و چه فعالیتهای اجتماعی و جانبی دارید؟
از سال 76 بعنوان دبیر زبان انگلیسی مقطع راهنمایی مشغول تدریس هستم،
در این مدت عناوین معلم نمونه شهرستانی و استانی و نیز کسب رتبه های اول کشوری در تدریس برتر، تولید محتوای الکترونیکی، طراحی آزمون استاندارد و تألیف پنج عنوان کتاب کمک آموزشی از جمله شاخص ترین موفقیت هایی بود که توانستم به مردم خوب شهرستان و استانم هدیه کنم.
از فعالیتهای فرهنگی اجتماعی خودتان هم بفرمائید.
علاوه بر تدریس، در امورات فرهنگی و اجتماعی فعالیت هایی داشته ام از جمله عضویت در دومین دوره شورای اسلامی شهر بندرکنگ بعنوان اولین بانوی غرب استان در سال 82 و نیز تأسیس اولین سازمان مردم نهاد غرب استان تحت عنوان "جمعیت بانوان بندرکنگ" که به لطف خدا این سمن همچنان فعال و پویاست که در طی اینمدت توانستیم با ارائه طرح های اجتماعی همکاری هایی در توانمندسازی بانوان، با معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و نیز استانداری داشته باشیم. در سال ۹۴ بعنوان مشاور بخشدار مرکزی بندرلنگه سعادت خدمت و همراهی با مشاورین دهیاران روستاهای این بخش در امور بانوان را داشته ام.
آخرین فعالیت جمعیت بانوان بندرکنگ تأسیس "انجمن جوانان هوجا" با استفاده از امکانات و پتانسیل جمعیت و سپردن امورات مدیریتی آن به جوانان می باشد که با عنایت خداوند رحمان در طی این سه سال جزء سمن های فعال استان مطرح می باشد.
با خبر شدیم شما و همکارانتان ایستگاه لذت مطالعه راه اندازی کرده اید کمی در این زمینه توضیح دهید.
راه اندازی کتابخانه "ایستگاه لذت مطالعه" به همت بانوان دو شهر بندرکنگ و بندرلنگه تحت عنوان "سفیران مطالعه" در پارک قلعه از آخرین فعالیت های جمعیت می باشد که بخاطر شروع ابتکاری و پیشرفت عالی در بازه زمانی هشت ماهه توانستیم بعنوان یکی از کتابخانه های مردمی برتر کشوری در ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کشوری مطرح شویم چون علاوه بر امانت دادن کتاب، برگزاری نشست های ادبی با حضور کارشناسان و نویسندگان شهرستانی و استانی و تأثیر گذاری در فضای مجازی در راستای بالا بردن سرانه مطالعه کتاب که حاصل آن درخشش 11 کودک و نوجوان در مرحله نیمه نهایی و 2 کودک در مرحله نهایی پویش کشوری "با کتاب در خانه" در خردادماه 99 بوده است.
در مرداد 99 کتابخانه لذت مطالعه توانست سومین درخشش کشوری خود در چهارمین جشنواره کشوری خود در چهارمین جام باشگاههای کودک و نوجوان به ثبت برساند.
کمی از خاطرات شغلی خودتان بگویید.
همه دوران کودکی، تحصیل، تدریس و فعالیت های داوطلبانه ام را دوست دارم اما از یکسال خدمتم بعنوان مدیر و دبیر مقطع راهنمایی روستای کهتویه بستک که مردمانی خوش قلب و نیک کردار دارد و چهار سال عضویتم در شورای شهر خاطره خوبی ندارم؛ کما اینکه هم اکنون بعنوان مدیر مسئول پایگاه خبری "آوای کنگ" همان احساس تجربه شده در شورای شهر دارم یعنی منشأ خدمات به همشهریان و همنوعان بصورت کاملا افتخاری اما همراه با سختی ها و ماجراهایی که با روحیه بنده اصلا سازگار نیست.
جمعیت بانوان بندر کنگ برای آینده چه برنامه ای دارد؟
از جمله برنامه های جمعیت بانوان بندرکنگ در آینده نهادینه نمودن فعالیت های "همیاران محیط زیست" شهر با تاکید بر ترویج فرهنگ درختکاری و بالا بردن سرانه فضای سبز محلات می باشد، درواقع تیم همیاران محیط زیست از آبان 98 فعالیت خود را شروع نموده است ولی فعالیت های آن از انسجام کافی برخوردار نیست.
از دیگر برنامه های آتی "جمعیت بانوان" گسترش فعالیت های ایستگاه لذت مطالعه چه در پارک قلعه و چه در فضای مجازی است که با توجه به تعطیلی کتابخانه از اسفندماه بخاطر شیوع ویروس کرونا و عدم دسترسی شهروندان به کتاب ها، به همت جوانان انجمن هوجا در حال راه اندازی سایت و اپلیکیشن امانت گیری کتاب از طریق ثبت سفارش و ارسال کتب به علاقمندان به کتابخوانی می باشیم.
لازم میدانم افتخار کنم به همراهی بانوان، کودکان، نوجوانان و جوانان دو شهر بندرکنگ و بندرلنگه در گسترش فعالیت ایستگاه لذت مطالعه و اذعان کنم که تک تک آنان فرهیختگان غرب هرمزگان هستند.
چند سالی است که بندر کنگ یکی از شهر های هدف گردشگران حتی گردشگران بومی منطقه شده است راز این توفیق بندرکنگ در چه میدانید؟
ورود مهندس ایوب زارعی شهردار بندر تاریخی کنگ به این مقوله با تأکید بر انجام پروژه ها براساس کارهای مطالعاتی از یکسو و مشارکت و همدلی مردم این بندر به عنوان وارثان حقیقی میراث ملموس و ناملموس با ایشان از سوی دیگر موجب شکل گیری زیرساختی شد که زمینه جذب توریست را فراهم کرد.
بحث ثبت جهانی بندر کنگ به کجا رسیده است آیا شما در این زمینه اطلاعاتی دارید؟
بعنوان یک شهروند در این حد اطلاع دارم که بندرکنگ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است و شهرداری این شهر تمام تلاش و برنامه ریزیهای لازم جهت تهیه پرونده ثبت بندر کنگ در فهرست میراث جهانی یونسکو انجام داده است که مسلما پذیرش این امر مستلزم تطابق وضعیت موجود با ضوابط و معیارهای یونسکو خواهد بود.
از شما میخواهیم به چند بانوی موفق و تاثیرگذار شهر تاریخی بندرکنگ اشاره فرمایید و بگویید در حال حاضر میزان حضور زن و نقش زنان در جامعه کنگ در چه حد است؟
اجازه بدهید در این زمینه اظهار نظری نکنم تا مبادا سهوا زمینه تکدر خاطر بانوانی را فراهم آورم که طبق چارچوب های قراردادی جامعه در این زمره نمی گنجند اما درواقع تمام مادران کنگی که در امر تحصیل دختران خود بر تنگ نظری های حاکم بر فرهنگ زمان فائق آمده اند و با حلم و بردباری پدران خانواده را همراه نموده اند و جامعه را از نیروهای کارآمد معلم، مهندس، پزشک و متخصص بهره مند ساخته اند موفق و تاثیرگذار هستند.
در پاسخ به قسمت دوم سوال باید بگویم بانوان کنگی در دهه ۸۰ با برخورداری از اعتماد این جامعه کوچک اما در حال رشد و تغییر آنقدر خوب عمل کردند که هم اکنون هرجا اراده حضور داشته باشند زمینه پذیرش مهیاست و در نقش آفرینی تمایزی بین بانوان و مردان وجود ندارد. اما دغدغه امروز جامعه در افزایش موارد تعجیل در ازدواج و ترک تحصیل را در میان دختران و پسران نمی توان پنهان کرد.
از اینکه در گفتگو با مروارید مهر همکاری نمودید متشکریم.
#کرونا را با ماسک زدن از خودمان دور کنیم