مروارید مهر انلاین گزارش می دهد:محمد آشوری پس از قریب به سه دهه سابقه اجرایی و سیاسی و با کسوت نمایندگی مجلس و در حالی که حداقل سه سال دیگر فرصت برای نمایندگی مردم بندرعباس در مجلس داشت ، از سمت نمایندگی مجلس استعفا نمود و اینک استاندار هرمزگان است . تجربه محمد آشوری که سالها در هیئت رئیسه مجلس بود، تجربه ملی است و باید اذعان نمود که استحقاق واقعی وی فراتر از استانداری است. با این اقدام بجای وی، اولین پیامی که به ذهن متبادر میشود آن است که ایشان تمامی تجربیات زندگی سیاسی خود را مصروف استان زادگاه خود می نماید و این تصمیم و تفکر بسیار ارزنده و قدرشناسانه است و به تعبیر احمد جباری نماینده غرب هرمزگان، ایثارگرانه است! اما آیا فکر ایثارگرانه دکتر محمد آشوری را باید الگو و اندرزی دانست که راهگشاست ؟ بلی؛ این رفتار سیاسی باید به الگو بدل شود تا همدلی و پویایی سیاسی خلق گردد.
به نظر نگارنده که تجربه دو دور کاندیداتوری مجلس در غرب هرمزگان را دارد عمل و انتخاب آشوری همان وفاقی را در استان ایجاد میکند که دکتر پزشکیان در سطح ملی از آن یاد می کند. با این نتیجهگیری، غرب هرمزگان نیز با این الگو به افقی نو و پویایی سیاسی نشاط انگیزی میتواند دست یابد.
نگارنده معتقد است یکی از رخوتهای اجتماعی و عدم نشاط سیاسی در جوامع ، مداومتخواهی نیروهای سیاسی است . بنا ندارم این روش را انحصار طلبی نام نهم اما روح حاکم بر مداومت طلبی و اصرار بر بقا و دوام ، ناخودآگاه اذهان را به این سمت میبرد و طبعاً تا زمانی که این تفکر بر هر جامعه و برای نمونه -غرب هرمزگان - حاکم باشد ، نیروهای سیاسی و جوانان آرمانگرای سیاسی را منزوی و ناامید میکند . اما سابقه احمد جباری نماینده فعلی مردم بندر لنگه پارسیان و بستک در مجلس شورای اسلامی کمتر از محمد آشوری نیست. تجربه و تلاشهایی که وی در طول ادوار نمایندگی خود داشته قابل تامل است. وی تجربه عملی و ملی خوبی را در چنته دارد اگر بخواهیم بهترین توصیه را به او کنیم که هم نفع اجتماعی داشته و هم عطف تاریخی و هم ماندگاری وی، تاسی از روش محمد آشوری تازیانی است . چهرههای سیاسی زمانی ماندگار خواهند شد که به قول خود احمد جباری ایثار کنند . اما با این رویه که تاکنون و از ابتدای انقلاب اسلامی در غرب هرمزگان به پیش رفته ، بدون شک هم تعادل جغرافیایی خاستگاه نمایندگی مجلس در غرب هرمزگان عمیقاً خدشهدار شده و هم فرهنگ میل بر ابقای نامحدود در حال نهادینه شدن است! این روند جامعه ما را بدون شک نشاط آفرین نخواهد کرد.
کما اینکه مهرههای موثر انتخاباتی در غرب هرمزگان در دوره اخیر انتخابات مجلس به همین دلیل رغبتی به کاندیداتوری نداشتند. این اسلوب سیاسی، شهرستانی همانند بندر لنگه را همواره در خمودگی کامل سیاسی برده و شهرستان پارسیان را نیز به همین سمت سوق داده است . غرب هرمزگان که موجب فخر این استان است و متخصصان و متبحرینی را به استان تقدیم نموده بایستی نیروی سیاسی نیز باز تولید کند که متاسفانه این روش تاکنون باعث شده ما هیچ نیروی اداری و سیاسی نه در مرکز استان و نه در سطح ملی، خلق نکرده ایم و نیروهای اداری ما افسرده و چشم داشتی به آینده سیاسی و اداری خود ندارند و النهایه چشم اندازی از حیث نیروی انسانی برای غرب هرمزگان منصور نیست.
آنچه بدنه نیروی سیاسی و اداری را در سطح ملی می سازد همانا نمایندگانی هستند که بعد از یک یا دو دور نمایندگی مجلس، در سمتها و پستهای ملی قرار می گیرند که نمونه های زیادی را می توان در استانهای دیگر یافت که پس از چند دور نمایندگی به سمت های بالای ادارای نائل شدند و ای بسا در انتخاب و انتصاب وزرا ، معاونان وزیر و استانداران دولت دکتر پزشکیان نیز کسانی مد نظر دولت جدید قرار گرفتند که سابقه نمایندگی مجلس در چنته داشتند.
النهایه اینکه باید یادآور شد روش و الگوی دکتر محمد آشوری الگویی باشد تا در غرب هرمزگان هم مورد بهره برداری قرار گیرد تا از این مسیر بتوانیم آینده ای روشن و امیدوار کننده برای بدنه نیروی انسانی ترسیم کنیم.