صیادی و کشاورزی صفت ممیزه روستایی در کنارشهر
  • کد خبر: ۹۷
  • | تعداد بازدید: ۲۲۹۶
  • ۱۸ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۴

در بین کرانه ها و بنادر خلیج فارس، محدود بنادری وجود دارند که خصیصه ی کشاورزی و صیادی را با هم دیگر داشته باشند . روستای بندرشناس با تاریخ کهن آن دارای دو ویژگی مهم اقتصاد دریایی و کشاورزی از قدیم الایام بوده و هست .
بندرشناس یکی از بنادر مهم خلیج فارس که در شهرستان بندرلنگه بخش مرکزی با جمعیت 3000 نفر ( سرشماری عمومی نفوس ومسکن 1395) واقع شده که طی سالیان گذشته جمعیت زیادی از آن به مناطق جنوبی خلیج فارس به ویژه شهر شارجه کشور امارات مهاجرت کرده اند.
وجود مقبره شیخ راشد مدنی عالم دینی و شاعر که بیشتر اشعار وی در مدح پیامبر اکرم (ص) بوده در شناس نشان از مأمن ومسکن تصوف و شیوخ در این روستا بوده قدمت مقبره با معماری منحصر به فرد آن به بیش از 300 سال برمیگردد. همچنین قرارگرفتن قبرستان های قدیمی و متروکه در اطراف این روستا تا حدودی بازگو کننده ی قدمت تاریخی این بندر نیز میباشد.
خشکسالی و کشف حجاب از عوامل مهم مهاجرت اقوام از بندر شناس به سواحل جنوبی خلیج فارس بوده نام بندر شناس که به احتمال زیاد و جه تسمیه اش برگرفته از بندر شناخته شده و بنا بر اقوال گذشتگان ابتدا خوش ناس ( بهترین مردم) بوده بعد ها به شناس تبدیل شده
ودارای تاریخ اقتصادی و فرهنگی پرفراز و نشیبی میباشد. وجود باغات در تاریخ گذشته بندر شناس نشان از تاریخ اقتصادی پر رونق آن در گذشته دارد. محصول پیاز سفید شناس که معروفیت آن در مناطق جنوبی ایران زبانزد است در گذشته پیاز، هندوانه ، خربزه ، گندم ، جو و سبزیجات به کشورهای کویت ، بحرین ، امارات ؛ قطر و عراق به وسیله جهاز های بادی از طریق دریا حمل و صادر میشده و تا سال 1340 در روستا جهت تسهیل صادرات کشاورزان دفتر گمرک دایر بوده کما اینکه صیفی جات شهرستان بندرلنگه از این روستا تامین میگردید.
و تا کنون 7000 اصله درخت خرما سبز است مردم در فصول مشخصی از سال به کار دریانوردی وصیادی ماهی و مروارید میپرداختند و در تابستان که صید ماهی و دیگر آبزیان کمتر بود کشاورزی و برداشت محصول از باغات رونق داشت.
وجود تعداد زیادی نیروهای فرهنگی ومعلم در بندر شناس کنونی ریشه در تاریخ فرهنگی و توجه به دانش و علم ، در گذشته این بندر تاریخی دارد. وبیشتر معلمان این روستا بومی و حتی افراد فرهنگی بندر شناس در جاهای دیگر نیز به خدمات فرهنگی مشغولند. علاقه به دانش و علم اموزی مردم ریشه در مکتب خانه های قدیم این بندر دارد و مردم همچنین در صنایع دستی و غذایی تبحر خاصی داشته و دارند . که طی چند سال اخیر آشپزخانه های سنتی خانگی رونق چشمگیری گرفته .


جاذبه های گردشگری بندرشناس
1.بافت معماری با ارزش روستا
2.ساحل بکر وطبیعی
3.پارک ساحلی
4.مقبره شیخ راشدمدنی
5.قبرستان های قدیمی اطراف روستا
6.کلوت زیبا ودیدنی روستا
7.نخلستانهای زیبا
8.کشاورزی وکشت سبزیجات در کنار ساحل دریا
9.تنگه و دره آبی زیبای بنگر سیاه واقع در شمال روستا
10.اسکله و لنگرگاه صیادی

تهیه و تدوین روابط عمومی دهیاری بندر شناس


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: